2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Laikas varškės apkepui!

Laikas ateina viskam, o šiandieną atėjo laikas kepti varškės apkepą! Iš trijų mano pastarųjų bandymų ir receptų maišymų šitas buvo pats pačiausias bei pats skaniausias. Taip, kad siūlau ir Jums. ;)

Ingredientai:
  • 1kg varškės
  • 4 kiaušinių
  • 150gr. cukraus
  • 1pak. vanilinio pudingo
  • 2v.š. grietinės
  • 200gr. manų
  • 1 citrinos 
  • 100gr. sviesto
  • 5v.š. džiūvesėlių

Eiga:

Citriną nupilti verdančiu vandeniu ir sutarkuoti žievelę.
Sviestą ištirpinti. 
Į vaškę įdėkite cukrų, kiaušinių trynius (baltymus išplakite iki standžių putų kitame inde), vanilinio pudingo miltelių, grietinės, manus, citrinos žievelę ir ištirpintą sviestą - viską išmaišyti. Tada atsargiai dėti išplaktus baltymus į varškės masę ir maišyti. 
Kepimo formą ištepkite sviestu apibarstykite džiūvesėliais, sukrėskite masę ir palike pastoveti 15min. 
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C ir kepkite apie 40 minučių.
Skanaus! ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą