Su rugpjūčio 15-ąją švenčiama Žoline - žalumos suvešėjimo ir derliaus brandos švente, kuri simbolizuoja rudens pradžia. Sakoma, jog prieš Žolinę ir ypač per Žolinę yra laikas prisirinkti įvairiausių vaistažolių arbatoms. Tikiuosi Jūs taip ir padarėte, o aš nusprendžiau šią diena pagaminti Močiutės krustus (žagarėlius). Šis receptas tiesiog fantastiškas, nes man primena močiutę ir jos nuolatinį klausimą: "Vaikai, ką valgysit?", o mes turėdavome vienintelį atsakymą: "Močiut, pagamink krustų". Taip prisiminus, nusprendžiau pati padaryti. Paragavau ir galiu sakyti nuoširdžiai, jog tai mano vaikystės skonis, todėl dalinuosi su Jumis šiuo receptu. Gal ir Jūsų močiutės gamindavo krustus? :)
- 500gr. varškės
- 500gr. kvietinių miltų
- 1 a.š. nugesintos sodos
- 4 kiaušiniai
- 400gr. kefyro
- 250gr. cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- apie 1l aliejaus
- cukraus pudros pabarstymui
Eiga:
O darbo eiga paprasta, tiesiog dėti ingredientus vieną po kito ir tešla minkyti dedant miltų tol, kol nekibs prie rankų. Tada iškočioti apie puse cm storio, supjaustyti rombais, įpjauti per viduriuką, padaryti skylę ir prakišti vieną galą. Aliejų įkaitinti ir kepti krustus, kol įgaus rusvą atspalvį. Iškeptus krustus apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus, mielieji!
Skanumėlis
AtsakytiPanaikinti